Doneer je eigen bijdrage kinderopvang

Ellen & Anne
Qr
van totaal € 100.000 (13%)

We hebben een plan!

Doneren van de rond 8 juli terug te ontvangen eigen bijdrage voor de kinderopvang (of een deel daarvan) aan kinderen in zorgelijke thuissituaties.

Waarom?

Naast de vele berichten over te volle IC’s, bedrijven in financiële problemen en ouderen in eenzaamheid nam de afgelopen maanden ook het aantal zorgwekkende verhalen over grote getale ‘onzichtbare’ kinderen toe. Kinderen in onveilige en zelfs gevaarlijke thuissituaties die bij leraren en jeugdzorgmedewerkers uit beeld verdwenen.

Op 20 maart kondigde premier Rutte aan dat alle eigen bijdragen voor crèche en buitenschoolse opvang gecompenseerd worden. Terecht, want waarom betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt? En hoe lekker! Misschien een nieuwe tuintafel of een weekendje weg? We hoeven niet eens een aanvraag te doen, het geld komt straks gewoon op de rekening. Lees hier meer over deze maatregel op de website van de Rijksoverheid.

En toch knaagt het: als we zelf een aanvraag hadden moeten doen om voor de compensatie in aanmerking te komen, hadden we dat dan gedaan?

Wie zijn wij?

Wij zijn twee jonge moeders in een tweeverdienersgezin met kinderen op de crèche . Het thuiswerken met kinderen was wennen en soms behoorlijk intensief. Tegelijkertijd was het ook heel fijn en bijzonder om ‘gedwongen’ onze kindjes zoveel te zien.

En zo komt van het één het ander.

Wat als wij in plaats van ons extra weekendje weg met onze teruggestorte eigen bijdrage de groep vergeten kinderen kunnen helpen?

Hoe?

Rond 8 juli maken wij onze teruggestorte eigen bijdrage over naar stichting Het Vergeten Kind. Past bovenstaande ook bij jou? Doneer dan ook je teruggekregen bijdrage of een deel daarvan. Elke bijdrage telt!

 

Hier vindt u als ouder meer informatie vanuit de Brancevereniging Maatschappelijk Kinderopvang: https://www.maatschappelijkekinderopvang.nl/nieuws/faq-compensatie-ouderbijdrage-ouders-en-kinderopvang/

Heb je geen kinderen in de kinderopvang maar wil je toch graag bijdragen aan betere toekomst voor kwetsbare kinderen in Nederland? Dan is alle hulp zeer welkom. Alvast bedankt voor uw donatie.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 15 27-12-2020 | 13:42
€ 203 14-10-2020 | 15:54 Waarom? Precies waarom jullie het hebben gedaan! Onze eigen bijdrage kinderopvang is vorige week alsnog teruggestort, vandaar deze late donatie...
€ 50 07-08-2020 | 07:54
€ 25 06-08-2020 | 21:32 Bedankt voor dit initiatief Anne (en Ellen maar jou ken ik niet ;-)! Ik had precies hetzelfde gevoel toen we het terug kregen.
€ 25 06-08-2020 | 12:05 Omdat ieder kind een veilig thuis verdient