Alleen samen 11 Steden voor meer dan 100.000 kwetsbare kinderen

Joost van Beek
Qr
van totaal € 1.100 (165%)
0 m afgelegd

Mijn drijfveer als voetbalcoach is dat elk kind gezien wordt. De stichting Het Vergeten Kind heeft een prachtig doel dat hierbij aansluit en verder gaat: de situatie van kwetsbare kinderen verbeteren. 

Juist in de afgelopen periode is gebleken hoe kwetsbaar kinderen kunnen zijn die opgroeien in probleemgezinnen.

Op vrijdag 14 augustus 2020 trek ik de stoute fietsschoenen aan en fiets ik de Friesche Elfstedentocht alleen. Met als doel aandacht te vragen voor de stichting het vergeten kind en minimaal 11x100 = 1100 euro op te halen.

"Alleen samen"  is de prachtige slogan van de Corona Campagne.

Alleen samen ook kunnen wij er voor zorgen dat kwetsbare kinderen in Nederland hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan een toekomst. Help jij mee door mijn actie te steunen zodat alleen fietsen samen helpen wordt?

 

Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Denk aan verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen en/of leven onder de armoedegrens. Kinderen in deze zogeheten multi-probleem gezinnen zijn erg kwetsbaar. Bij ruim 55.000 gaat het zodanig mis, dat thuiswonen niet meer mogelijk is. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven. 

Een prachtig voorbeeld hiervan is Heppie talentontwikkeling: workshops, bestemd voor scholen die speciaal onderwijs aanbieden aan leerlingen met stoornissen en gedragsproblemen.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
03-08-2020 | 08:15
02-08-2020 | 20:24 Mooi doel. Mooie uitdaging. Mooie kerel 🤗
29-07-2020 | 20:02
29-07-2020 | 17:13
29-07-2020 | 13:55 Mooi initiatief Joost! Veel succes 💪
Bekijk alle

11 steden 12 ongelukken

21-07-2020 | 13:18 Wauw, 75 % target opgehaald! Ik. Ben. Trots. En ik ben Joost. Met al mijn draken en talenten. Mijn "wilde" idee voor 2020 was starten met de Amstel Gold race, dan de Nijmeegse 4daagse en afsluiten met een marathon. Een Joostathlon 😌. Ik vergat me tijdig in t schrijven voor de AGR.. en daarna kwam Corona. Mijn conditie was niet top begin maart en ik besloot daar niet tegen te vechten (boos worden op mezelf als ik al na 10 min niet lekker loop en wil stoppen ) en leg de lat op inspanningsverplichting ipv resultaat. ik beweeg nu gemiddeld een uur per dag en houd dat al 4 maanden vol. Op gevoel schrijf ik me in voor de 11 steden tocht en verbind daar deze actie aan. Tijdens de Corona piek speelden kinderen buiten en werd daarnaar gewezen. Geoordeeld. Maar misschien was dat voor hen wel de beste plek op dat moment.. ik schreef me in vanuit gevoel en denk nu gaat t wel goedkomen?  Ik ben trots maar ook onhandig. Banden plakken, navigeren , gaat dat wel lukken? De weg kwijtraken kan je ook op mooie plekjes brengen dat dan weer wel.. ik ben lid geworden van de anwb fiets service (ja die bestaat 😃) en vroeg jullie om hulp mbt de route en tips. Die zijn nog steeds welkom! volgende keer meer over mijn avonturen en draken!  bedankt allemaal voor jullie support!!       
Lees meer