Wij komen in actie voor ‘Het Vergeten Kind’!

Maud en Rianne Bosch
from €2.100 (0%)
0 m Covered
My goal 21 km | Reached 0%

Halve marathon op Spitsbergen!  

Maud en Rianne (ook wel de gezusters Bosch 😁) lopen op 3 juni 2023 de noordelijkste halve marathon van de wereld op Spitsbergen! 

Tevens is de Spitsbergen Marathon ook de enige marathon ter wereld met bescherming tegen ijsberen.Hiermee hopen wij aandacht te vragen voor duizenden kwetsbare kinderen in Nederland. Zodat zij een toekomst krijgen waarin een lach én goede jeugdzorg geen uitzondering zijn, maar een recht!

Helaas zijn er duizenden kinderen in Nederland die in hun jonge leven al veel te veel hebben meegemaakt. De trauma's die deze kinderen oplopen laten diepe sporen na. Het maakt ze onzeker, bang, verdrietig en boos. De kans dat deze kinderen last krijgen van depressies of angstklachten is groot. Zo hoort een kinderleven niet te zijn!

Daarom zetten wij ons in voor deze kwetsbare kinderen! Ook jij kan eraan bijdragen dat deze kinderen weer onbezorgd kind kunnen zijn. Dat zij een stabiele woonplek krijgen met vertrouwde gezichten die voor ze zorgen. En dat zij kunnen meedoen aan onze kinderactiviteiten, waardoor ze in moeilijke tijden ook fijne herinneringen maken en hun zelfvertrouwen groeit.

Help ons mij mee om een mooi bedrag op te halen? Doneer dan nu ☺️

VOOR WIE ZET 'HET VERGETEN KIND'  ZICH IN?

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout.

 

WAT IS ER AAN DE HAND?

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze daar niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt hen onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen van hun ouders. Hun verslaving(en), grote schulden, psychische problemen en onvermogen zorgen voor een negatief klimaat. Hierdoor krijgen kinderen niet de positieve aandacht die ze zo hard nodig hebben. Ze vereenzamen, raken in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen deze kinderen een verhoogd risico om op het criminele pad te raken, geen baan te kunnen houden, zelf problemen te ervaren in de opvoeding van hun eigen kinderen of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.