Doneer je eigen bijdrage kinderopvang

Ellen & Anne

Raised

13,751
13% reached of my target amount €100,000
Closed You can't donate anymore

We hebben een plan!

Doneren van de rond 8 juli terug te ontvangen eigen bijdrage voor de kinderopvang (of een deel daarvan) aan kinderen in zorgelijke thuissituaties.

Waarom?

Naast de vele berichten over te volle IC’s, bedrijven in financiële problemen en ouderen in eenzaamheid nam de afgelopen maanden ook het aantal zorgwekkende verhalen over grote getale ‘onzichtbare’ kinderen toe. Kinderen in onveilige en zelfs gevaarlijke thuissituaties die bij leraren en jeugdzorgmedewerkers uit beeld verdwenen.

Op 20 maart kondigde premier Rutte aan dat alle eigen bijdragen voor crèche en buitenschoolse opvang gecompenseerd worden. Terecht, want waarom betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt? En hoe lekker! Misschien een nieuwe tuintafel of een weekendje weg? We hoeven niet eens een aanvraag te doen, het geld komt straks gewoon op de rekening. Lees hier meer over deze maatregel op de website van de Rijksoverheid.

En toch knaagt het: als we zelf een aanvraag hadden moeten doen om voor de compensatie in aanmerking te komen, hadden we dat dan gedaan?

Wie zijn wij?

Wij zijn twee jonge moeders in een tweeverdienersgezin met kinderen op de crèche . Het thuiswerken met kinderen was wennen en soms behoorlijk intensief. Tegelijkertijd was het ook heel fijn en bijzonder om ‘gedwongen’ onze kindjes zoveel te zien.

En zo komt van het één het ander.

Wat als wij in plaats van ons extra weekendje weg met onze teruggestorte eigen bijdrage de groep vergeten kinderen kunnen helpen?

Hoe?

Rond 8 juli maken wij onze teruggestorte eigen bijdrage over naar stichting Het Vergeten Kind. Past bovenstaande ook bij jou? Doneer dan ook je teruggekregen bijdrage of een deel daarvan. Elke bijdrage telt!

 

Hier vindt u als ouder meer informatie vanuit de Brancevereniging Maatschappelijk Kinderopvang: https://www.maatschappelijkekinderopvang.nl/nieuws/faq-compensatie-ouderbijdrage-ouders-en-kinderopvang/

Heb je geen kinderen in de kinderopvang maar wil je toch graag bijdragen aan betere toekomst voor kwetsbare kinderen in Nederland? Dan is alle hulp zeer welkom. Alvast bedankt voor uw donatie.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more