foto expositie - actie voor stichting Het Vergeten Kind!

Femke Senden

Raised

110
55% reached of my target amount €200
Closed You can't donate anymore

Ik kom in actie!

Mijn uitlaatklep en beroep inzetten om de toekomstige jeugd te steunen, dat vind ik een goed plan! Van het een kwam het ander en nu ben je bij deze actie beland…

Waarom?
De jeugdzorg in Nederland is niet aan het instorten, dat is al gebeurd… Met alle gevolgen van dien. Niet alleen in het buitenland, maar hier gebeurt het ook. Ik wil dat ieder kind in Nederland een onbezorgde jeugd verdient, dat een kind écht kind mag zijn. Wij als volwassenen hebben de touwtjes in handen. Wij moeten opkomen voor onze (toekomstige) kinderen.

Wie ben ik?
Ik ben Femke Senden, 19 jaar oud en student fotografie. In mijn leven heb ik een behoorlijke rugzak gevuld en heb ik ook een aantal zorginstellingen van dichtbij mogen ‘bewonderen’. Totdat ik achttien jaar werd, toen moest ik opeens alles zelf kunnen. Het voelde alsof ik moest gaan slapen, de dag erna wakker moest worden en het volwassen leven helemaal alleen zou moeten aankunnen. Helaas werkt het niet zo… Maar volgens ons huidig zorgtoestel is dit wel wat er in de praktijk gebeurd, met als gevolg dat wij in een put belanden en niet meer in mogelijkheden kunnen denken. En zo heeft iedere leeftijdsgroep zijn eigen problemen met de jeugdzorg, dat moet aan het licht komen. Het voelt als mijn verantwoordelijkheid om het voor deze kinderen op te nemen en ze een stem te geven.

Hoe?
Ik kom hiervoor in actie! Mijn nieuwe foto project gaat over de jeugdzorgproblematiek. Ik wil met mijn beelden laten zien wat wij, als jeugd, nodig hebben. En dat blijkt vaak niet veel te zijn, alleen de geest zit ons in de weg. Deze fotoserie ga ik exposeren van 30 juni t/m 22 juli 2023 bij Galerie Pennings in Eindhoven. Ter plekke zal er een collecte actie zijn en ik ga mijn beelden verkopen! Wie weet hangen mijn beelden dus binnenkort bij jou aan de muur. Zo combineer ik mijn talent en ervaring pas echt bij elkaar…

Mijn doel
Mijn doel is om kinderen een stem te geven en het onderwerp bespreekbaar te maken. Ik wil mensen confronteren met het feit dat dit iedereen kan gebeuren. Welke achtergrond, leeftijd of geslacht je ook hebt.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more