Dag 3 Tour d’Extravaganza

25 September 2023 12:02

Vandaag veel regen voorspeld en helaas ook gevallen. Dus tegenaan aan en gaan met die banaan. Mijn kuit zat gisteravond compleet vast, gelukkig voelt hij vanmorgen een stuk beter. De combi kuit, regen en het feit dat we ons busje vandaag zelf moeten met ons mee moeten verplaatsen maakt dat ik van te voren al besluit vandaag niet alle 30 km te wandelen. De eerste 9 km gaan vlot, ondanks de regen hebben we een mooie route waarbij we hier en daar wel wat plassen moeten ontwijken die steeds dieper worden. 

De km die daarop volgt is echter een uitdaging, van veel modderig moeras tot slootje springen. Dat vertraagd flink. Bovendien zijn we allemaal ondanks ons regenpak tot op ons onderbroek nat. Ik besluit om een stukje in de bus te rijden. 

Of dat uiteindelijk de beste beslissing is? De kou die volgt is in ieder geval niet fijn. In een restaurant van een hotel trekken we wat droogs aan en warmen we ons op aan de handen föhn in de toiletten. 

Gelukkig wordt het ondertussen droog. En als de andere bij het hotel arriveren en pauze hebben gehouden ga ik weer vol goede moed verder. 

De volgende 10 km zijn vooral prachtig. En gelukkig droog.
Van mooi strak asfalt tot stenen bergpaadjes bijna recht omhoog en als beloning een prachtig uitzicht. 


Al met al een mooie dag!