Dag 4 Tour d'Extravaganza

27 September 2023 15:17

En toen waren we alweer op dag 4! De laatste dag... 26,5 km op de planning. Vandaag lopen we vanuit het hotel naar de TAURON arena waar alle landen die een Tour organiseren samen zullen komen. Vanuit de TAURON arena zullen we met busjes naar het hotel terug gebracht worden. 

We vertrekken netjes op tijd en hebben vandaag een wandeling door de stad en vervolgens langs de rivier. Een groot deel zal asfalt zijn. Een deel ook onverhard. In de stad komen we veel Herbalife collega's tegen die daar Krakau aan het verkennen zijn. Erg gezellig dus. We wandelen goed en Gerard rijdt vandaag op de bus, waardoor we elke 5 km een tussenstop hebben indien nodig. 

Bij de 1e 5 km gaat dit echter al fout. Het busje is niet op de afgesproken plek. Geen probleem. Er is wel een openbaar toilet (zoals op veel plekken in Krakau) en daarna gaan we weer direct door. 

Bij de 10 km stop is het busje er wel en tegen collega's uit de UK en Hans & Jolande vanuit Nederland. Leuk om ze even tegen te komen. Het deel door de stad is dan bijna afgelopen en we gaan naar het rustigere deel langs de rivier. Wat mooi ingericht is voor de stadbezoekers en daardoor ook heerlijk wandelt. Al snel houdt dit verharde deel echter op en lopen we toch weer op onverharde paadjes en uiteindelijk door het hoge gras. Tijd om de hogere dijk op te zoeken die daar langs loopt. En we gelukkig goed kunnen bereiken. De 20 km stop is ook daar. We eten onze shake en boterham. En gaan weer door. 

Al snel heb ik het idee dat er iets achter in mijn schoen zit. Onderzoek leert echter dat er een blaar zit. Ik stop er wat wandelwol tussen en we lopen door naar het 25 km punt. Waar Gerard de spullen heeft om de blaar door te prikken en af te plakken. Even pijnlijk, maar zo is er geen risico dat de blaar openscheurt en de pijn daardoor erger wordt. Dit kost echter wel tijd. Tijd die we eigenlijk niet hebben. We moeten nog 6,5 km in een 50 min. En daar we niet kunnen hoogvliegen, zetten we google maps aan om de snelste route naar de TAURON arena te kunnen lopen. Zo is het nog 5 km. En kunnen we gewoon doorlopen.

Bij de TAURON arena hebben we in het park afgesproken met de hardlopers en wielrenners. Vanuit het park lopen we vervolgens gezamelijk naar de hoofdingang van de arena. Waar ook de andere landen samen zullen komen. 

Een mooi emotioneel moment! Er worden foto's gemaakt. Filmpjes opgenomen. Er wordt gelachen en gehuild. De prestatie is voltooid en we kunnen trots zijn dat we met elkaar deze sportieve prestatie hebben neergezet én 30.931 euro hebben opgehaald voor stichting Het Vergeten Kind. Het was weer een onvergetelijke ervaring!