4 dagen mountainbiken; Ik zet me in voor Het Vergeten Kind!

Inge Privé

( Member of team: Tour d'Extravaganza 2021 )

from €500 (192%)

Sporten om maatschappelijk een verschil te maken!
In september ga ik 4 dagen mountainbiken in Zuid-Limburg om mij in te zetten voor Stichting Het Vergeten Kind.

Waarom dit goede doel?
Ik ben zelf in een liefdevol gezin en veilige setting opgegroeid. Ik heb een geweldige jeugd gehad en daar ben ik heel dankbaar voor. Een fijne, goede jeugd is zo belangrijk voor jezelf, voor je toekomst en dit gun ik iedereen. Helaas is dit niet voor ieder kind zo vanzelfsprekend. Duizenden kinderen in Nederland krijgen niet de kans om kind te zijn, doordat ze te maken hebben met een onveilige en/of instabiele thuissituatie. En kan enorm ingrijpend zijn in een (kinder)leven. Opgroeien op een andere fijne plek waar het belang van het kind voorop staat en waar het mag blijven wonen is dan cruciaal. Alleen zo krijgt het kind de kans veilig op te groeien, zich goed te ontwikkelen en volwaardig mee te doen in de maatschappij.

Negatieve ervaringen duwen ons in een sociaal isolement, terwijl juist positieve herinneringen zorgen dat we contact maken, durven dromen en onszelf ontplooien. Het Vergeten kind draagt op verschillende manieren bij aan versterken van beschermende factoren en organiseert mooie acties en duurzame activiteiten voor deze kwetsbare kinderen. Vanuit mijn rol als projectleider bij Stichting Special Heroes werk ik ook samen met het Vergeten Kind. We organiseren samen mooie activiteiten in het speciaal onderwijs. Dus ik zie ook wat het in de praktijk oplevert en een glimlach van zo'n kind is goud waard! Mijn intrinsieke motivatie is dan ook groot om voor kwetsbare kinderen in Nederland te strijden, zodat ook zij een positieve omgeving hebben waar het veilig is, waar warmte en positieve aandacht is. Waar ze samen (leren) spelen en vrienden maken, zodat het zelfvertrouwen groeit. Waar zorgen en nare herinneringen plaatsmaken voor succesmomenten en een glimlach. 

Sponsor mij, zodat deze kinderen de toekomst weer zonnig tegemoet zien. Mijn dank is groot!
Liefs, Inge

View all
€5 14-10-2021 | 21:26 Ik heb Inge gedoneerd omdat geen enkel kind vergeten mag worden!!!
€15 20-09-2021 | 21:57
€10 16-09-2021 | 22:42
€15 12-09-2021 | 22:38
€20 12-09-2021 | 08:01 Hoi Inge, Als juf in het basisonderwijs én als mountainbikester spreekt deze actie me erg aan! 4 dagen mountainbiken lijkt me heerlijk en met zo'n actie erbij helemaal! Ik wens je veel plezier en succes met dit mooie doel!