Vandaag is de dag!

11 maart 2023 10:20

Wat een week. Maandag repetitie (met licht!) en gisteren generale (met ALLES). Waarbij ik samen met eerst de regisseur en later twee leden onze podiumdelen van 50 kilo per stuk heb versjouwd, 3 fietsen een trap op heb gezeuld en achter de schermen alles heb opgeborgen dat er niet hoefde te liggen. Ondertussen viel er buiten steeds meer sneeuw, waardoor wandelen echt niet verantwoord was. Maar anderhalf uur zwaar tillen is echt een complete workout, dus ik heb uitgerekend dat ik normaal in die tijd 8 km zou hebben gewandeld.

 

En vandaag de première van Ciske de Rat!

 

In het stuk zingt tante Jans

"De handen uit de mouwen en slag ze aan ploeg

Morgen is te laat en gisteren te vroeg

Het gaat om vandaag

Vandaag is de dag, sla je slag!"

 

En inderdaad vandaag is de dag. Dat we een uitverkochte zaal mogen verwelkomen, en mogen laten zien waarvoor we zo hard hebben gewerkt. Dat we in de pauze met de lotenverkoop Het Vergeten Kind steunen. Dat we met mijn zo geliefde vereniging doen wat we allemaal zo graag doen: zongen, dansen, spelen. In het nummer "Bloasmuziek" van Gé Reinders zingt hij "Met toeters en bellen

Een prachtverhaal vertellen"

Het is dan wel geen zondagmorgen, en we zijn geen fanfare, maar dat is wat muziek doet: je meenemen in een verhaal. Ons verhaal van dat vergeten kind Ciske blijven we vertellen.

 

Als je komt kijken, wens ik je heel veel plezier. Ben je niet in de gelegenheid, dan vraag ik je om ons te steunen. Dat kan via deze website, als je een donatie wil doen aan Stichting het Vergeten Kind. Of via www.musicalzwaag.nl als je Vriend van de vereniging wil worden. Of volg ons op Facebook en Insta!