Aan de Slag voor Het Vergeten Kind 24 juni 2023 Apeldoorn

Rob Rijk

Raised

2,092
74% reached of my target amount €2,800
Closed You can't donate anymore

Aan de Slag voor records!

Zaterdag 24 juni jl., was het zover. Na in 2019 2x het werelduurrecord touwtjespringen te hebben verbroken, kon ik vandaag 1 of meerdere records met gestrekte boksstoten op een bokszak of stootkussen toevoegen.

Spannend toch na maandenlange voorbereiding van hard trainen. De voorbereiding liep niet zoals gewenst. Een maand terug raakte mijn lijf overbelast. Iedere stoot op de bokszak was pijnlijk en het kostte me veel moeite om mijn nek te draaien. Gelukkig bracht fysiotherapeut Arno Hovius daar verandering in door het verkleefde bindweefsel van mijn rug los te trekken. Ik kon weer aan de slag...

In aanwezigheid van getuigen en tijdwaarnemers eindigde de eerste 2 pogingen voortijds door verzuring in mijn armen. Na een kwartier rust startte ik mijn 3e poging en deze keer bleef ik in het ritme van de vooraf ingestelde metronoom. Yes, mijn 1e record was binnen! En hierna volgde in anderhalf uur tijd nog 4 records in 1 en 3 minuten en met en zonder 1 kg gewichten. Een geweldige ervaring. Nu nog wachten op officiële goedkeuring van het Guinness World of Records.

Ook het goede doel werd niet vergeten. Na afloop overhandigde ik een cheque met € 2.042 aan een vrijwilliger van Stichting Het Vergeten Kind. Dank aan sportcentrum Ten Tije in Apeldoorn die mij de mogelijkheid heeft geboden om bij hen de recordpogingen uit te voeren en mij zowel financieel als tijdens de recordpogingen hebben ondersteund.
Dank ook aan ieder die de actie ‘Aan de Slag voor Het Vergeten Kind’ hebben gesteund! 

 

 

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more