R

Springen voor Het Vergeten Kind

Rob Rijk

Raised

2,625
105% reached of my target amount €2,500
Closed You can't donate anymore

Zaterdag 20 juli a.s. doe ik een aanval op het Guinness Wereld-uurrecord touwsprongen, waarbij ik een mooi bedrag wil ophalen voor Stichting het Vergeten Kind. 

Kom je mij aanmoedigen en/of wil je mij steunen door een donatie te doen voor Stichting Het Vergeten Kind?

Waarom Stichting Het Vergeten Kind?
Er zijn in Nederland en natuurlijk over de hele wereld, veel kinderen die niet de aandacht, zorg en liefde krijgen die ze nodig hebben om op te groeien. Deze kinderen zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren.  Problemen van hun ouders, waar deze kinderen niets aan kunnen doen, maar wel de dupe van zijn en hierdoor eenzaam en geïsoleerd raken.

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. Ze geven deze kinderen een stem en vertellen hun verhaal. Zodat ze niet vergeten worden. En zetten zich op diverse manieren in om hun situatie nu en morgen te verbeteren.

Waarom doe ik een poging om het wereld-uurrecord touwspringente verbeteren?
Na langdurig blessureleed besloot ik op mijn 60e het roer volledig om te gooien. Ik startte met intensieve oefeningen om mijn ‘spiercorset’ sterker en soepeler te maken en trainde dagelijks zowel op de bokszak als met het springtouw. Gaandeweg nam de pijn af en kwam ik tijdens de training regelmatig in een ontspannen ritme, een flow. Niet alleen een heerlijk vrij gevoel, maar ook kwam ik tot steeds betere resultaten. Een uur lang ononderbroken touwspringen motiveerde mij om het wereldrecord, wat staat op 12.702 sprongen, te willen verbreken. Een behoorlijke uitdaging, want hiervoor moet ik 3.6 touwslagen per seconde springen. 

Voordeel is dat hetgeen wat ik doe ook mijn passie is en ik mezelf eerder moet afremmen dan prikkelen. Grootste zorg is blessurevrij te blijven. Met name mijn rechterknie en - voet protesteren nogal eens :-) .

 

Waat vind het event plaats? Sportcentrum SportCity Leidsche Rijn, Parkzichtweg Utrecht 15.30 uur.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more