Geen kind verdient het om zich alleen te voelen tijdens kerst!

Closed You can't donate or start fundraising anymore
Target reached
from €5.000 (236%)

Help mee! Start op school een actie en geef vergeten kinderen een magische kerstdag

Duizenden kinderen in Nederland voelen zich eenzaam met kerst. Zij wonen in een opvanglocatie of groeien op in een onveilig of instabiel gezin. Juist in december missen zij de warmte en gezelligheid die horen bij kerst. Zij zien hoe klasgenootjes een fijne tijd hebben en voelen zich eenzaam en geïsoleerd door problemen thuis. Zo’n kerst gun je toch geen enkel kind?

Daarom organiseert Het Vergeten Kind in december een magische ervaring voor deze kinderen. Even een dag geen zorgen en verdriet, maar gewoon even kind zijn... 

 

Laura

“Elk jaar hang ik in mijn kamer wel lichtjes op; dat is aan de ene kant een beetje treurig, want dat doe ik in mijn eentje, maar aan de andere kant maakt het mijn kamer ook gezellig. Als ik een kerstwens zou doen voor alle kinderen die met Kerstmis op de groep wonen; zou dat een verrassingskerstontbijt zijn. Het gaat er met Kerstmis eigenlijk alleen maar om dat je voelt dat er aan je gedacht wordt.” 

Wat wij doen

Zoals Laura zijn er nog veel meer kinderen die zich eenzaam voelen met kerst. Daarom willen wij op zaterdag 21 december 1.500 kinderen uit kwetsbare gezinnen meenemen naar de Winter Efteling. Hier zijn ze weer even gewoon kind en vergeten zij hun zorgen. Plezier maken is belangrijk. Het geeft kinderen veerkracht en helpt hen omgaan met hun moeilijke thuissituatie. Deze magische dag wordt een herinnering voor het leven. Help je mee om dit mogelijk te maken? Al voor 25 euro bezorg je een kind een onvergetelijke dag!

Wat kun jij doen?

Kom in actie met jouw school of klas en start een inzamelingsactie. Organiseer een Santa-run, bak kerstkoekjes of zet een charity kerstlunch op. Misschien knutsel je graag en verkoop jij jouw creatie op jullie kerstmarkt? Ben je muzicaal of dans je graag? Nodig dan iedereen uit je omgeving uit om naar je uitvoering te komen en haal op deze wijze donaties binnen. 

Start nu jouw actie voor Het Vergeten Kind 

Heb je vragen of vind je het fijn als we met je meedenken? Neem dan contact op via kominactie@hetvergetenkind.nl

 

View all
€60 23-12-2021 | 11:06
€25 21-12-2021 | 10:52 Alleen voelen is het engste gevoel die er is. Een gevoel die ik niemand gun.
€20 18-12-2021 | 18:29 To: Ik zet me in voor Het Vergeten Kind!
€50 12-12-2021 | 17:53
€12,50 12-12-2021 | 11:04 Ik vind het heel zielig dat de kinderen in Nederland geen fijne Kerst kunnen vieren. Daar word ik heel verdrietig van en hoop dat Evy toch een fijne Kerst zal hebben… X Jada